Γεύσεις και αρώματα

Πώς διαμορφώθηκε η κουζίνα της Θεσσαλονίκης; Ποιες ιστορίες κρύβονται πίσω από τις γεύσεις που αγαπάμε και πώς συνδέονται γαστρονομικά το χθες με το σήμερα;

Το Ρεμπέτικο στη Θεσσαλονίκη

Οι δερβίσηδες, οι πρόσφυγες, η μπάρα, οι μαχαλόμαγκες, η “χλίψη” στο καπέλο, οι τεκέδες, το Γεντί Κουλέ και πάνω από όλα η μουσική.

Νυχτερινή Διαδρομή στο Ντεπώ

Ιστορία, αρχιτεκτονική, λογοτεχνία, αστικοί θρύλοι, προφορικές παραδόσεις γίνονται το υλικό της αφήγησης με φόντο το νυχτερινό αστικό τοπίο μιας γοητευτικής γειτονιάς.

Από την Μπάρα στο Βαρδάρη

Οι άνθρωποι και οι ιστορίες τους, τα πάθη και οι επιθυμίες τους τροφοδοτούν συναρπαστικές αφηγήσεις και δένονται με το νυχτερινό αστικό τοπίο.

Τα κοιμητήρια της Θεσσαλονίκης

Από τον τόπο όπου κάποτε βρίσκονταν το εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης μέχρι το κρυφό με έντονο μυστικισμό κοιμητήριο των Βογόμιλων στη Νέα Χαλκηδόνα αναζητούμε ίχνη, ψηφίδες, μικρές και μεγάλες ιστορίες που συνθέτουν το δικό τους αφήγημα για τη Θεσσαλονίκη.

Ηλιοβασίλεμα στον Θερμαϊκό

Σαλπάρουμε με το σκάφος «Αλκυώνη» από τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης για να μοιραστούμε μια ξεχωριστή μέρα.

Σινέ- Περίπατος στη Θεσσαλονίκη

Ανασύρουμε τις κινηματογραφικές μνήμες 100 και πλέον χρόνων και περπατάμε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διερευνώντας τη συναρπαστική της σχέση με το σινεμά