Άπειρη Ήπειρος

Ανακαλύπτουμε μια από τις πιο ωραιότερες περιοχές της Ελλάδας και σκάβουμε βαθιά σε αυτήν φέρνοντας στην επιφάνεια άγνωστες ιστορίες και τη διαχρονική γοητεία της.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης περιήγησής μας επισκεπτόμαστε για λίγες μόνο ώρες το Μέτσοβο, γνωρίζουμε όψεις της ελληνικής εικαστικής δημιουργίας στο Ίδρυμα Αβέρωφ και επιχειρούμε να προσεγγίσουμε προσωπικότητες που βοήθησαν ποικιλοτρόπως τις πόλεις τους για να γίνουν γνωστοί ως Ευεργέτες.

Συναντάμε τον Κώστα Καρυωτάκη, έναν ανατόμο της ανθρώπινης κατάστασης και δεξιοτέχνη της ειρωνίας και μένουμε μαζί του ένα βράδυ στην Πρέβεζα.

Τοπία στο φως και την ομίχλη

Μια ξεχωριστή εμπειρία εκτός πόλης σε μια περιήγηση στο πανέμορφο όσο και απόκοσμο τοπίο των Πρεσπών αλλά και στη πόλη της Φλώρινας.

Αλλάζουμε τον τρόπο προσέγγισης ενός τόπου, των μνημείων του, της ιστορίας του, των καλά κρυμμένων μυστικών του, των θρύλων, των ανθρώπων και της γαστρονομίας τους.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, με ξεναγό τον αρχαιολόγο και υποψήφιο διδάκτορα βυζαντινής τέχνης Τάσο Παπαδόπουλο, συναντάμε τον τάφο ενός Βούλγαρου ηγεμόνα αλλά και έναν τερατόμορφο άγιο, γοητευτικά χαλάσματα και αγελάδες «νάνους».