ΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Από τον τόπο όπου κάποτε βρίσκονταν το εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης μέχρι το κρυφό με έντονο μυστικισμό κοιμητήριο των Βογόμιλων στη Νέα Χαλκηδόνα αναζητούμε ίχνη, ψηφίδες, μικρές και μεγάλες ιστορίες που συνθέτουν το δικό τους αφήγημα για τη Θεσσαλονίκη.

Κινούμαστε στη λεπτή γραμμή ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, την ιστορία, τη φιλοσοφία, τη μεταφυσική, μοιραζόμαστε άγνωστες ιστορίες και ανασύρουμε μνήμες ακόμη κι αν αυτές κρύβουν πικρές και άβολες αλήθειες.

Κατά την διάρκεια της περιήγησης επιχειρούμε να ανασυνθέσουμε την εικόνα του μεγαλύτερου εβραϊκού νεκροταφείου στα Βαλκάνια, ερμηνεύουμε την επιτύμβια στήλη ενός προξένου που είχε τραγικό τέλος, αναζητούμε σύμβολα και ιστορίες που πέρασαν στις εφημερίδες, στεκόμαστε στην τελευταία κατοικία προσώπων που άφησαν το αποτύπωμά τους στην πόλη, εντοπίζουμε τους τάφους των τριών βασικών εκπροσώπων του εκλεκτικισμού που διηγούνται κι αυτοί με την σειρά τους κάτι από την ιστορία τους, στεκόμαστε μπροστά στους τάφους άγγλων, γάλλων, ιταλών, σέρβων, σενεγαλέζων, κονγκολέζων, ινδών, συναντάμε την Ζαν ντ Αρκ, για μια στιγμή τον T. Σ. Έλιοτ και εισχωρούμε στις δοξασίες μιας μυστικιστικής σέκτας που εμφανίστηκε στο Μεσαίωνα.

Σημείο Συνάντησης
Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ
Ώρα Εκκίνησης
10:00
Διάρκεια
7 ώρες
Γλώσσα
Ελληνικά | Αγγλικά

Λάβετε Συμμετοχή

Επικοινωνία