ΜΙΑ ΠΟΛΗ, ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ακολουθώντας τα ίχνη εκείνων που έζησαν στη Θεσσαλονίκη πριν από μας αναζητούμε τη σύνθετη ταυτότητα της πόλης που κληρονομήσαμε.

Η διαδρομή μας ξεκινά από την ελληνιστική περίοδο για να περάσει στη ρωμαϊκή, τη βυζαντινή, την οθωμανική και να φτάσει στον 19ο και τον συγκλονιστικό 20ο με νωπές ακόμη τις μνήμες του. Μαζί ανακαλύπτουμε τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης, πολλά από τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στην περιήγησή μας στο χρόνο και τον χώρο ανακαλύπτουμε μια ρωμαϊκή αγορά, κτήρια με μοναδικό χαρακτήρα όπως είναι η Ροτόντα, μια αψίδα που αφηγείται στρατιωτικούς θριάμβους, τα ερείπια ενός παλατιού, βυζαντινές εκκλησίες, δρόμους, πλατείες, σημεία και γωνιές που συνδέονται με σημαντικά ιστορικά γεγονότα.

Μαζί ανακαλύπτουμε την πόλη των ποιητών, των κοινωνικών κινημάτων, την πόλη των Εβραίων, των Οθωμανών, των Ελλήνων που έζησαν εδώ και η συνύπαρξή τους άφησε ανεξίτηλα ίχνη στον πολιτισμό, τη μουσική, τη γαστρονομία και σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής.

Σημείο Συνάντησης
Καμάρα
Ώρα Εκκίνησης
11:00
Διάρκεια
3 ώρες
Γλώσσα
Ελληνικά | Αγγλικά

Λάβετε Συμμετοχή

Επικοινωνία