ΕΒΡΑΪΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΙΣ

Ξεκινώντας από την Συναγωγή των Μοναστηριωτών, της μοναδικής προπολεμικής συναγωγής της πόλης συνδέουμε τόπους, χώρους, σημεία, δρόμους, κτήρια, πλατείες και αγορές με την εβραϊκή παρουσία στην πόλη. Ταυτόχρονα, ανακαλύπτουμε τις γεύσεις της σεφαραδίτικης κουζίνας, που έχει γλιστρήσει από τη μνήμη και ζωντανεύουμε μια μαγειρική παράδοση ανάλαφρη, με κομψή τεχνική, απλά υλικά και ποικίλες επιρροές.

Αναζητώντας τα ορατά αλλά και τα αόρατα ίχνη ανθρώπινων ιστοριών, συνηθειών, λατρευτικών τελετουργιών, εθίμων, μεγάλων στιγμών αλλά και των οδυνηρών απωλειών του Ολοκαυτώματος, περπατάμε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και επισκεπτόμαστε το Εβραϊκό Μουσείο της πόλης.

Σταθμός στην διαδρομή μας είναι κεντρικό εστιατόριο όπου μπορούμε να γευτούμε συνταγές Εβραίων της Θεσσαλονίκης όπως τις έχει καταγράψει στο βιβλίο της «Γεύση από σεφαραδίτικη Θεσσαλονίκη» η Νίνα Μπενρουμπή.

Η διαδρομή μας αφού περάσει από την Πλατεία Ελευθερίας και το μνημείο του Ολοκαυτώματος ολοκληρώνεται στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Σημείο Συνάντησης
Συναγωγή Μοναστηριωτών (Συγγρού 35)
Ώρα Εκκίνησης
11:00
Διάρκεια
3 ώρες
Γλώσσα
Ελληνικά | Αγγλικά | Ισπανικά

Λάβετε Συμμετοχή

Επικοινωνία