ΆΠΕΙΡΗ ΉΠΕΙΡΟΣ

Ανακαλύπτουμε μια από τις πιο ωραιότερες περιοχές της Ελλάδας και σκάβουμε βαθιά σε αυτήν φέρνοντας στην επιφάνεια άγνωστες ιστορίες και τη διαχρονική γοητεία της.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης περιήγησής μας επισκεπτόμαστε για λίγες μόνο ώρες το Μέτσοβο, γνωρίζουμε όψεις της ελληνικής εικαστικής δημιουργίας στο Ίδρυμα Αβέρωφ και επιχειρούμε να προσεγγίσουμε προσωπικότητες που βοήθησαν ποικιλοτρόπως τις πόλεις τους για να γίνουν γνωστοί ως Ευεργέτες.

Συναντάμε τον Κώστα Καρυωτάκη, έναν ανατόμο της ανθρώπινης κατάστασης και δεξιοτέχνη της ειρωνίας και μένουμε μαζί του ένα βράδυ στην Πρέβεζα.

Επιχειρούμε την Κάθοδό μας στον Κάτω Κόσμο με βαρκάδα στον Ποταμό Αχέρωντα και επίσκεψή στο νεκρομαντείο έχοντας για οδηγούς την συναρπαστικότερη ραψωδία του Ομήρου, αρχαιολογικές και ιστορικές αναφορές, θρύλους και αντιλήψεις με τις οποίες στο πέρασμα του χρόνου οι άνθρωποι επιχειρούσαν να χαρτογραφήσουν το επένεικα ξορκίζοντας τον φόβο του θανάτου.

Στα Ιωάννινα προσεγγίζουμε την πρόσφατη ιστορία της πόλης, φέρνουμε στο φως γεγονότα του Ολοκαυτώματος αλλά και ανθρώπινες ιστορίες αναζητώντας τα ίχνη τους στους δρόμους, στις πλατείες, στα στενά, τη λίμνη και το Κάστρο. Στο νησί της λίμνης των Ιωαννίνων συναντάμε τον Αλή Πασά αλλά και τον Λόρδο Μπάυρον ανατρέποντας πολλές από τις εδραιωμένες αντιλήψεις που σχετίζονται μαζί τους.

Με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο, την χαρακτηριστική πυκνή και απολαυστική αφήγησή του ρίχνουμε μια σε βάθος ματιά στην Ήπειρο των άπειρων ιστοριών. Ιστορία, αρχαιολογία, βυζαντινή τέχνη, θρύλοι αλλά και απολαυστικά δείπνα και νυχτερινές βόλτες σε δυο πόλεις συνθέτουν την εμπειρία αξέχαστη. Αυτή μοιραζόμαστε.

Σημείο Συνάντησης
Αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης
Ώρα Εκκίνησης
9:00
Διάρκεια
3 ημέρες
Γλώσσα
Ελληνικά | Αγγλικά

Λάβετε Συμμετοχή

Επικοινωνία